tratament naturist hemoroizi, tratament naturist constipatie, remedii hemoroizi, remedii constipatie
tratament naturist hemoroizi, tratament naturist constipatie, remedii hemoroizi, remedii constipatie
tratament naturist hemoroizi, tratament naturist constipatie, remedii hemoroizi, remedii constipatie
tratament naturist hemoroizi, tratament naturist constipatie, remedii hemoroizi, remedii constipatie
tratament naturist hemoroizi, tratament naturist constipatie, remedii hemoroizi, remedii constipatie
Pret 

    Cine a inventat vasul de wc?

 

Oamenii au folosit dintotdeauna pozitia ghemuit pentru eliminarea reziduurilor intestinale. In urma cu mai bine de 150 de ani insa, omul a renuntat la aceasta pozitie in favoarea pozitiei sezand.

Pana la mijlocul secolului al XIX-lea toaleta sub forma de scaun era folosita doar de regi si persoane cu dizabilitati. Inventia wc-ului a aparut datorita necesitatii de igiena, confort si intimitate, pentru a le oferi oamenilor aceleasi privilegii pe care inainte nu le aveau decat regii si reginele.

Prima toaleta cu apa a fost inventata in anul 1592, de catre John Harington - poetul si finul reginei Elisabeta I a Marii Britanii, in locuinta sa din Kelston. Era un closet mare, de lemn, fara sifon. El si-a incheiat cariera cu aceasta inventie, fiind ridiculizat de catre colegii sai pentru crearea unui asemenea dispozitiv absurd. Desi regina si Harington il foloseau, totusi nu a prins publicului larg.      

Dupa aproape 200 de ani, in anul 1775 ceasornicarul londonez Alexander Cummings a reinventat dispozitivul creat de Harington si i se atribuie primul brevet pentru inventarea toaletei de tip scaun cu apa (vezi desen). A patentat un closet care avea dedesubt o supapă culisanta. Dupa finalizarea necesitatilor fiziologice se tragea manerul, iar supapa culisa, ceea ce permitea apelor uzate sa curga, dupa care se umplea iar cu apa. Toaleta moderna, conceputa de ceasornicarul Alexander Cummings, a fost imbunatatita de Joseph Branah prin adaugarea sifonului care exista si astazi. Exista multe tipuri de wc-uri, aparent diferite, insa toate sunt construite dupa principiile generale descoperite de inventatorii britanici.

Nici unul nu avea studii medicale sau de biomecanica, de aceea nu au cunoscut avantajele pozitiei ghemuit. Oamenii nu au realizat importanta si avantajele pozitiei naturale ghemuit, astfel incat, metoda noua, nesanatoasa, s-a extins cu rapiditate in Anglia incepand cu anul 1830. Aparand in acelasi timp cu canalizarea, acest lucru a  permis o epurare a dejectiilor care altadata erau depozitate intr-o incapere sau aruncate pe strada.

Consecintele adoptarii wc-ului modern nu au intarziat sa apara. Specialistii ne atrag atentia ca introducerea wc-ului modern a fost o decizie nefasta pentru sanatatea oamenilor, in randul carora au inceput sa se inmulteasca afectiunile colonului, vezicii, prostatei si a altor boli pelvine.

Aceste consecinte indezirabile au aparut din comoditate - e mai usor sa te asezi decat sa adopti pozitia fiziologica ghemuit, ceea ce ar permite functionarea corecta a colonului pentru eliminarea reziduurilor.

Folosirea wc-ului modern doar pare ca ne face viata mai usoara, de fapt este una dintre conditiile favorizante ale bolilor de colon.

Datorita designului gresit, wc-ul modern impiedica eliminarea completa a reziduurilor din intestin.

Dr. Henry L. Bockus, gastroenterolog, in cartea sa ,,Gastroenterology'' (Vol 2, pg 469, Philadelphia: W.B. Saunders Co, 1944), explica de ce este recomandata pozitia ghemuit: 

 

 

,,Pozitia ideala pentru defecatie este pozitia ghemuit, cu coapsele flexate pe abdomen. In acest fel, capacitatea cavitatii abdominale se reduce si presiunea intra-abdominala creste, ceea ce favorizeaza eliminarea materiilor fecale".

             

 

 

 

Noi stim ca schimbarea wc-ului modern in wc turcesc nu este o optiune, dar il putem imbunatati si adapta pe cel existent!

Ai acum la indemana solutia naturala pentru aceasta problema: Ridica-ti picioarele pe scaunelul FizioTab! Taburetul conceput special pt.wc, impotriva constipatiei si hemoroizilor este usor de folosit, rezistent, durabil, ergonomic, compact, se depoziteaza sub vasul de wc cand nu este in uz si poate fi utilizat de intreaga familie!

 

                                                        Scaunelul FizioTab te ajuta sa faci lucrurile normale, normal din nou :)

 

                                                   

 

 

 


Powered by MaxVision

facebook Fiziotab Suna acum!
3 bucati FizioTab alb

Cineva tocmai a cumparat

3 bucati FizioTab alb